Raspisan nalog za hapšenje repera Kodaka Blacka na Floridi

Raspisan nalog za hapšenje repera Kodaka Blacka na Floridi

Sudija na Floridi izdao je nalog za hapšenje repera Kodaka Bleka zbog pada na testu na drogu dok je bio na kauciji zbog optužbe za drogu, pokazuju sudski zapisi, prenosi AP.

Nalog je izdat u četvrtak nakon što se Blek, čije je pravno ime Bil Kapri, nije pojavio na zakazanom testu na drogu početkom februara, a zatim je nekoliko dana kasnije predao uzorak koji je bio pozitivan na fentanil, prema evidenciji.

Okružni sudija Brovard Barbara Dafi izdala je nalog i napisala da je reper prekršio uslove puštanja na slobodu pre suđenja zbog optužbe za trgovinu oksikodonom od jula.

Blek se izjasnio da nije kriv po optužbi za trgovinu ljudima. Njegov advokat nije odmah bio dostupan za komentar u nedelju.

U januaru 2020. tadašnji predsednik Donald Tramp je ublažio trogodišnju federalnu zatvorsku kaznu koju je reper imao zbog falsifikovanja dokumenata korišćenih za kupovinu oružja. Blek je odslužio otprilike polovinu kazne.

Black je nominovan za hip-hop izvođača godine iHeartRadio Music Avards i prodao je više od 30 miliona singlova, sa ogromnim hitovima kao što je „Super Gremlin“, koji su prošle godine dostigli treće mesto na Bilbord Hot 100.