Reznikov se sastao sa ministrom odbrane Estonije

Reznikov se sastao sa ministrom odbrane Estonije

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov održao je sastanak sa ministrom odbrane Estonije Hanom Pevkurom u Kijevu i pohvalio pomoć koju je pružila Estonija.

„Bilo mi je drago da danas u Kijevu poželim dobrodošlicu mom prijatelju i kolegu, ministru odbrane Estonije Hanu Pevkuru. Ovo nije prva poseta našeg velikog prijatelja Kijevu. I ponovo i ponovo želim da pohvalim hrabrost ministra, “, rekao je Reznikov, objavila je pres služba Ministarstva na Telegramu.

Prema njegovim rečima, teško je preceniti pomoć koju pruža Estonija, jer je njen ukupan iznos već premašio 1% BDP-a zemlje. „Stalna podrška u okviru sastanaka u formatu Ramštajn, haubice 155 mm, inicijativa „1 milion projektila 155 mm za Ukrajinu“, terenske bolnice i lečenje naših vojnika je samo mali spisak onoga što prijateljska Estonija čini za nas“, rekao je Reznikov.

Ministar je izrazio divljenje narodu Estonije i njihovoj podršci Ukrajini. „Estonski narod i Vlada Estonije veruju u pobedu Ukrajine i proslaviće je zajedno sa nama kao pravi prijatelji i partneri“, dodao je on.

Na sastanku u Briselu u novembru, ministar spoljnih poslova Estonije Urmas Reinsalu predložio je promenu modela podrške Ukrajini, povećanjem petostruko sa 0,2 na 1% BDP-a.