Reznikov: Koaliciju protiv Kremlja već čine 54 zemlje

Reznikov: Koaliciju protiv Kremlja već čine 54 zemlje

„Činjenica je da antikremalsku koaliciju već čine 54 zemlje. Toliko je bilo delegacija tokom sastanka na marginama „Ramštajna“ u početku, a pošto je održan u Briselu, pored sastanka u „Ramštajnu“ Ramštajnovom formatu, bio je i sastanak ministara odbrane NATO-a. To je takođe bio veliki sastanak. Ukrajina je bila pozvana kao počasni gost. I mi smo nastavili sa radom“, rekao je on.

Prema rečima ministra, partneri su odlučni u pobedi Ukrajine i žele da budu koautori pobede. Međutim, da bi pobedila, Ukrajini je potrebno zapadno oružje.

„Ako neko veruje da postoji sindrom umora povezan sa Ukrajinom i ratom, onda to nije tako. Naši partneri su veoma, veoma, naglašavam, veoma odlučni. Odlučni u našoj pobedi. Ovo je potpuno drugačije raspoloženje od njega. je bilo pre godinu dana, kada su nam dali tri dana da glavni grad padne, a najviše tri nedelje da padne cela država… Danas svi veruju u pobedu Ukrajine, svi žele ovu pobedu.Sada svi razumeju i vidi vrlo jasno da je veoma realno obuzdati i pobediti ovu rusku tzv ‘drugu armiju sveta’.Mi smo to dokazali celom svetu i zato je ceo svet inspirisan herojstvom naših branilaca, civila , svi Ukrajinci. I oni žele da budu koautori naše pobede“, rekao je Reznikov.

Ministar odbrane je takođe uverio da tokom sastanaka u Ramštajnu nije bilo reči o političkim pitanjima, uključujući pregovore sa Rusijom.