Sudije Premijer lige su ‘veoma loše’, kaže De Zerbi

Sudije Premijer lige su ‘veoma loše’, kaže De Zerbi

Standard sudija u Premijer ligi je „veoma loš“ prema menadžeru Brajton end Hov Albiona Robertu de Zerbiju koji je dobio crveni karton nakon poraza njegove ekipe u subotu.

Frustracija Italijana je proključala na poslednjem zvižduku posle poraza od Fulama sa 1-0 i on se u tunelu suočio sa sudijom Darenom Engleskom.

Brajton, koji je dominirao utakmicom, imao je dva gola poništena zbog ofsajda pošto su pali ispod Fulama na sedmo mesto.

De Zerbi se sredinom nedelje sastao sa šefom Professional Game Match Officials Limited-a Hauardom Vebom i razgovarao licem u lice nakon što je njegova ekipa imala gol koji je VAR pogrešno isključio prošlog vikenda.

Objašnjavajući svoju svađu sa Engleskom, rekao je da se više neće truditi da se sretne sa Vebom.

„Zato što sam rekao sudiji da smo ove nedelje imali sastanak sa njegovim šefom (Hauardom Vebom) i izgubio sam vreme i vreme u svom poslu i poslu jer mislim da je nivo suđenja u Premijer ligi veoma loš“, De rekao je Zerbi novinarima u subotu.

„Da bismo napredovali, moramo da budemo sa drugačijim stavom. Sudija danas nije bio u dobrom stavu. Ali nije problem, nisam rekao nijednu lošu reč, ali sam mu rekao svoje mišljenje.

„Bio je to poslednji put da imam sastanak.

Poraz je Brajtonu bio prvi u šest prvenstvenih utakmica i zadao je udarac njihovim nadama da će se kvalifikovati za Evropu.

„Nisam ljut jer smo odigrali fantastičnu utakmicu. Ovo je naš put, moramo ga pratiti“, rekao je on.

„Nisam frustriran, ali to je moje mišljenje o sudiji. Kada govorim o sudijama, govorim o stavovima. On nije bio baš jasan u svom stavu.“