Zelenski razgovarao sa novoizabranim predsednikom Kipra

Zelenski razgovarao sa novoizabranim predsednikom Kipra

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je telefonom sa izabranim predsednikom Kipra Nikosom Hristodulidesom i čestitao mu pobedu na izborima, navodi se u poruci Zelenskog na Fejsbuku, piše „Evropska pravda“.

„Imao sam prvi razgovor sa izabranim predsednikom Republike Kipar Nikosom Hristodulidesom i čestitao mu pobedu na izborima. On je zahvalio Kipru na stalnoj podršci Ukrajini, na humanitarnoj pomoći u okviru UN. Cenimo podršku Ukrajine na naš put ka EU. Nastavićemo da jačamo našu saradnju“, kaže se u poruci.

Hristodulides je u nedelju dobio 51,91 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora na Kipru. Njegov protivnik, karijerni diplomata Andreas Mavrojanis, koji je bivši glavni pregovarač u mirovnim pregovorima sa kiparskim Turcima i bivši stalni predstavnik Kipra pri UN – 48,09%.

Hristodulides će postati osmi predsednik mediteranske države.

On će odlučiti kako da izađe iz ćorsokaka u razgovorima o ponovnom ujedinjenju etnički podeljenog ostrva, kao i o tome kako da se bori protiv ilegalne migracije, radnih sporova i radi na vraćanju imidža zemlje narušenog korupcijskim skandalima.