Ten Hag: Rešford je jedan od najboljih napadača Evrope

Ten Hag: Rešford je jedan od najboljih napadača Evrope

Trener Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je da je Markus Rašford jedan od najboljih napadača u Evropi, nakon što je napadač u formi postigao svoj drugi gol za nedelju dana protiv Lids junajteda kako bi pomogao svom timu da zaradi vitalna pobeda u Premijer ligi od 2-0 u nedelju, prenosi Rojters.

Rašford je prekinuo ćorsokak na Eland Roudu udarcem glavom 10 minuta nakon vremena i sada je postigao 21 gol u svim takmičenjima ove sezone.

„On je definitivno jedan od njih (najboljih napadača u Evropi)“, rekao je Ten Hag novinarima. „Od prvog trenutka, bio sam zaista uzbuđen što ću raditi sa njim. Mislio sam da mogu da izvučem više od njega i on ima toliko veština.

„On ima tako visok potencijal i mislim da može da bude i više. Može da postigne više golova jer može da postigne i desnom, i levom i glavom.“

Rašfordov udeo ove sezone je samo jedan manji od njegove najbolje golgeterske kampanje u sezoni 2019-20, sa 15 preostalih utakmica u Premijer ligi.

Ten Hag je uživao u atmosferi na stadionu Eland Roud u Lidsu, ali nije bio potpuno zadovoljan učinkom svog tima.

„Nisam osetio neprijateljstvo. Mislim da je bila odlična atmosfera. Sjajan ambijent“, dodao je Ten Hag. „Mora da bude u rivalstvu. Mora da bude ovako i zaista smo uživali.

„Uvek sam kritičan. Moramo da igramo fudbal na početku utakmice, da budemo smireniji. Ali ako nisi toliko dobar u posedu, moraš da imaš dobru organizaciju odbrane i da dobiješ svoje bitke“, rekao je Holanđanin.

Dok ne postignete prvi gol, morate to da radite i mislim da je od tog trenutka bilo više pribranosti i da je kvalitet lopte bio bolji.