Bivši fudbaler Barselone Markos Alonso Penja preminuo je u 63. godini

Bivši fudbaler Barselone Markos Alonso Penja preminuo je u 63. godini

Bivši fudbaler Barselone Markos Alonso Penja, otac istoimenog beka, preminuo je u 63. godini posle duge bolesti, saopštio je u četvrtak klub iz La Lige.

Alonso, koji je prešao u Barsu 1982. iz Atletiko Madrida, bio je popularno poznat kao „Pišon“ i sa tim klubom osvojio Kup kralja, La Ligu i Superkup Španije, igrajući zajedno sa Dijegom Maradonom dok je Argentinac bio na Nou Kampu.

„FK Barselona želi da izrazi najdublje saučešće povodom smrti bivšeg igrača Barse i oca prvotimca Markosa Alonsa Pene“, navodi se u saopštenju kluba.

„Naše saučešće celoj njegovoj porodici. Počivaj u miru“, rekao je predsednik Barse Žoan Laporta koji je pozvao minut ćutanja na konferenciji za novinare u četvrtak.

Atletiko Madrid je u saopštenju naveo: „Crveno-bela porodica je u žalosti zbog smrti Markosa Alonsa Pene. Želimo da porodici prenesemo naše iskreno saučešće. Neka počiva u miru“.

Alonso, koji je osvojio 22 utakmice, bio je u reprezentaciji Španije kada su 1983. savladali Maltu sa 12-1 i kvalifikovali se za Euro 84 u Francuskoj.

Nakon što se povukao iz igre 1991. godine, vodio je Rajo Valjekano, Rasing Santander, Sevilju, Atletiko Madrid, Real Saragosu, Real Valjadolid, Malagu i Granadu 74.

Sin Markitosa, velikana Real Madrida koji je osvojio pet evropskih kupova i pet titula u La Ligi, Alonso je nasledio očevu strast prema fudbalu i preneo je na sopstvenog sina Markosa Alonsa Mendozu, koji je prešao u Barsu iz Čelsija.