Šmihal razgovara sa članovima novoizabranog Kongresa SAD

Šmihal razgovara sa članovima novoizabranog Kongresa SAD

Ukrajinski premijer Denis Šmihal održao je onlajn sastanak sa članovima novoizabranog Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, naglasivši važnost sankcija protiv ruske nuklearne industrije, koja i dalje ostvaruje ogromne prihode, izjavio je ukrajinski premijer Denis Šmihal u Telegramu, prenosi Ukrinform.

Prema rečima Šmihala, strane su razgovarale o širokom spektru pitanja, uključujući finansijsku podršku, rekonstrukciju Ukrajine, uspostavljanje specijalnog tribunala za rusko rukovodstvo i jačanje pritiska sankcija.

Šmihal je zahvalio Kongresu SAD što je izdvojio više od 13 milijardi dolara za 2023. za pružanje ekonomske i budžetske podrške Ukrajini. Istovremeno, ukrajinski premijer je istakao „potrebu iscrpljivanja vojnog budžeta agresora, odnosno uvođenje sankcija protiv ruske nuklearne industrije koja nastavlja da stvara ogromne prihode za ruske teroriste“.

Šmihal je istakao da Ukrajina visoko ceni pomoć međunarodnih partnera u vreme kada Ukrajinci nastavljaju da se bore i brane svoju domovinu od ruske agresije.

„Uveren sam da Ukrajina može da nastavi da se oslanja na snažnu podršku Kongresa SAD“, dodao je Šmihal.