Katarski investitori spremni da se nadmeću za Mančester junajted

Katarski investitori spremni da se nadmeću za Mančester junajted

Katarski investitori planiraju da daju veliku ponudu za kupovinu kluba iz Premijer lige Mančester junajteda, izvestio je u utorak list Dejli mejl, pozivajući se na neimenovane izvore.

U izveštaju su investitori opisani kao „grupa privatnih, bogatih pojedinaca“ iz Katara, koji je bio domaćin Svetskog prvenstva 2022.

Rojters je kontaktirao Mančester junajted za komentar.

Kompanija Džima Retklifa INEOS zvanično je ušla u proces nadmetanja za kupovinu Junajteda prošlog meseca nakon što su američki vlasnici kluba, porodica Glejzer, u novembru rekli da su počeli da razmatraju opcije uključujući novu investiciju ili potencijalnu prodaju, prenosi Rojters.

Bloomberg Nevs je prošlog meseca izvestio da Katar Sports Investments (KSI), koji je vlasnik Pari Sen Žermena, razmatra ili potpuno preuzimanje ili udeo u Mančester junajtedu ili njihovom rivalu Liverpulu.

Navijači Junajteda traže promenu vlasništva, a Glejzersi su bili meta intenzivnih kritika jer je tim poslednji put osvojio srebro 2017. godine, podigavši trofeje Lige Evrope i Liga kupa.

U aprilu su hiljade ljudi protestovale ispred Old Traforda, paleći baklje i pevajući pesme zahtevajući od Glejzersa da „izadju iz kluba“.

Neto dug Junajteda, još jedan razlog za svađu među navijačima, porastao je na 515 miliona funti (620,42 miliona dolara) do septembra.

Tim, kojim rukovodi Erik ten Hag, treći je u ligi sa 42 boda posle 21 utakmice, tri boda zaostatka za Mančester sitijom, ali osam zaostaje za liderom Arsenalom, koji je odigrao utakmicu manje.