Toni Hok će donirati prihod od fotografija fondu Tajra Nikolsa

Toni Hok će donirati prihod od fotografija fondu Tajra Nikolsa

Legenda skejtborda Toni Hok kaže da će donirati polovinu prihoda od fotografija sa autogramima sebe i BMX vozača Rika Trona u memorijalni fond za Tajra Nikolsa.

„Moj prihod od toga će ići u Memorijalni fond Tajra Nikolsa, koji uključuje planove za izgradnju javnog skejt parka u njegovu čast; dok naši svetovi nastavljaju da žale zbog njegovog gubitka“, napisao je Hok na Tviteru u petak. „Bio je talentovan klizač među ostalim osobinama koje su vredne divljenja. Održimo njegovo nasleđe u životu.“

Fotografije se mogu kupiti na Thorneovoj veb stranici za 30 dolara. Samo 1.000 primeraka biće dostupno za prodaju.

Polovina prihoda od fotografija sa autogramima ići će u Nikolsov memorijalni fond „kako bi pomogao njegovoj porodici i izgradio memorijalni skejt park u njegovo ime, odajući počast njegovoj ljubavi prema skejtbordu“, navodi se na Tornovom sajtu.

Nikols je bio 29-godišnji skejtborder, radnik FedX-a i otac četvorogodišnjeg dečaka.

Umro je 10. januara nakon što ga je policija zaustavila zbog, kako su rekli, saobraćajnog prekršaja i pretukla. Na snimku objavljenom nakon pritiska Nikolsove porodice vidi se kako ga policajci drže dole i uzastopno udaraju, šutiraju i udaraju pendrekom dok je vrištao za majkom.

Šest policajaca je od tada otpušteno i optuženo. Još jedan policajac je suspendovan, ali nije identifikovan.