Pucnjava u Kaliforniji: 3 osobe poginule, 4 povređene

Pucnjava u Kaliforniji: 3 osobe poginule, 4 povređene

LOS ANĐELES – Tri osobe su poginule, a četiri ranjene u pucnjavi u višemilionskoj kući za kratkoročni zakup u luksuznom kvartu Los Anđelesa rano u subotu, saopštila je policija, prenosi Asošijeted pres.

Pucnjava se dogodila oko 2:30 ujutru u naselju Beverli Krest. Ovo je najmanje šesta masovna pucnjava u Kaliforniji ovog meseca.

Sgt. Frenk Presijado iz policijske uprave Los Anđelesa rekao je ranije u subotu da su tri ubijene osobe bile u vozilu.

Dve od četiri žrtve su privatnim vozilima odvezene u oblasne bolnice, a dve su prevezene kolima Hitne pomoći, rekao je portparol policije narednik. rekao je Brus Borihan. Dvojica su u kritičnom, a dvoje u stabilnom stanju, rekao je Borihan. Starost i pol žrtava nisu odmah objavljeni.

Istražitelji su pokušavali da utvrde da li je u iznajmljenom domu bila zabava ili kakva se vrsta okupljanja dešavala, rekao je Borihan.

Borihan je rekao da policija nema informacije o osumnjičenima. Pošto je pucnjava završena, blok je odsečen dok su istražitelji tražili dokaze.

Kuća iz sredine veka nalazi se u Beverli Krestu, mirnoj četvrti smeštenoj u planinama Santa Monike, gde su kuće velike i skupe. Imanje, procenjeno na 3 miliona dolara, nalazi se u slijepoj ulici i opisano je na internet platformama za nekretnine kao moderno i privatno sa bazenom i vanjskim tušem.

Službenik LAPD-a Jader Chaves rekao je da odeljenje ne zna da li je kuća imala istoriju buke ili drugih pritužbi u vezi sa žurkom.

Pucnjava u subotu rano ujutru dolazi na vrhu masakra u plesnoj sali u predgrađu Los Anđelesa prošle nedelje u kojem je poginulo 11 i devet ranjenih i pucnjave na dve farme Half Mun Bej u kojoj je sedam mrtvih i jedan ranjen.

Prošle subote, 72-godišnji Huu Kan Tran ubio je goste u sali za balske plesove u pretežno azijskom Monterej parku, gde je na desetine hiljada ljudi prisustvovalo proslavama Lunarne Nove godine ranije te večeri. Odvezao se do druge plesne sale, ali ga je sprečio zaposleni. Mnogi od mrtvih bili su u 60-im i 70-im godinama.

Tran se kasnije ubio dok se policija približavala kombiju u kojem je sedeo.

U ponedeljak je muškarac pucao i ubio četiri osobe na farmi pečuraka na kojoj je radio, a zatim se odvezao do druge farme na kojoj je ranije radio i tamo ubio tri osobe, saopštile su vlasti. Čunli Džao (66) je u zatvoru i suočava se sa optužbama za ubistvo u, kako je policija nazvala slučaj nasilja na radnom mestu.

Ubistva su zadala udarac državi, koja ima neke od najstrožih zakona o vatrenom oružju i najnižu stopu smrtnih slučajeva od oružja.

Treću godinu zaredom, SAD su 2022. godine zabeležile preko 600 masovnih pucnjava u kojima su najmanje četiri osobe ubijene ili povređene, prema Arhivu nasilja nad oružjem.