Dete američkog poslanika uhapšeno zbog napada na policajca

Dete američkog poslanika uhapšeno zbog napada na policajca

Džared „Rajli“ Dauel, nebinarna ćerka drugoplasiranog demokrata u Predstavničkom domu američkog Kongresa, optužena je za napad na policajca, vandalizam i druge zločine koji su proistekli iz bostonskog antifa protesta koji je prerastao u nasilje.

23-godišnji Dauel se u ponedeljak izjasnio da nije kriv na opštinskom sudu u Bostonu i pušten je uz kauciju od 500 dolara. Njena majka, Katherine Clark iz Doma manjina, potvrdila je hapšenje i rekla da će verovati pravnom sistemu da proceni slučaj. „Volim Rajlija i ovo je veoma teško vreme u ciklusu radosti i bola u roditeljstvu.

Policija je saopštila da je Dovell viđen kako kvari istorijski spomenik Parkman Bandstand bojom u spreju u subotu uveče u Boston Common-u. Na grafitima je pisalo „No Cop Citi“ i „ACAB“, vulgarni antipolicijski slogan koji koristi Antifa. Tokom Dovellovog hapšenja, oko 20 demonstranata počelo je da okružuje policajce dok su uzvikivali psovke preko megafona i blokirali saobraćaj na javnoj ulici. Policajac je „pogođen u lice i moglo se videti kako krvari iz nosa i usta“.

Dovell je optužen za napad na policajca, uništavanje i obeležavanje imovine, uništavanje istorijskog spomenika i pružanje otpora hapšenju. Uslovi kaucije su uključivali naredbu da se drži dalje od Boston Common-a.

Dovell je rođen kao biološki muškarac. Klark je objavila Tviter poruku u julu 2021. u kojoj je rekla da ona i „Rilei“ slave Međunarodni dan nebinarnih ljudi. „Svaka osoba treba da bude slavljena i slobodna da živi bezbedno, bez obzira na polno izražavanje“, rekao je demokrata iz Masačusetsa. Ona je dodala da „inkluzivnost i prihvatanje čine našu celu zajednicu jačom“.

Dovell je očigledno počela da se identifikuje kao žena u nekom trenutku od tog vremena. Ona se pojavila na sudu u ponedeljak noseći kratku frizuru, ružičastu košulju na dugmad, jaknu i pirsinge za nos i uši.

Hapšenje podseća na slučaj iz 2017. koji se odnosi na Linvuda Majkla Kejna, sina demokratskog senatora Tima Kejna. Mlađi Kejn je navodno bio među grupom demonstranata obučenih u crno koji su se sukobili sa pristalicama tadašnjeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u Minesoti. Kasnije je priznao krivicu za ometanje pravnog procesa i osuđen je na uslovnu kaznu nakon što su druge optužbe odbačene. Tim Kejn je bio potpredsednik neuspele predsedničke kandidatkinje demokrata Hilari Klinton.