Voz Amtrak za Floridu kasnio skoro jedan dan

Voz Amtrak za Floridu kasnio skoro jedan dan

SANFORD – Putnički voz Amtrak za Floridu koji je krenuo u Virdžiniji bio je odložen skoro jedan dan zbog iskakanja teretnog voza iz šina i smene posade, što je satima zaglavilo stotine putnika u ruralnoj Južnoj Karolini.

Putovanje auto-vozom Amtrak koji je krenuo u ponedeljak uveče iz Lortona u Virdžiniji trebalo je da traje 17 sati, ali je produženo dodatnih 20 sati pre nego što je u sredu ujutru stigao na odredište u Sanfordu na Floridi.

Iskakanje tereta CSKS-a primoralo je Amtrakov voz da skrene sa svoje normalne rute, a voz je dodatno odložen u Danskoj, u Južnoj Karolini, kada je bila potrebna promena posade pošto su sati za prethodnu posadu istekli, navodi Amtrak u saopštenju, prenosi AP.

Auto voz omogućava putnicima da putuju svojim automobilima, kombijima i terencima u nosačima vozila. Tokom putovanja, prevozio je 563 putnika i 350 vozila, navodi Amtrak.

„Kupci su dobijali redovna ažuriranja, zajedno sa obrocima, paketima grickalica i napicima“, rekao je Amtrak. „Dodatna hrana iz lokalnih preduzeća duž rute je takođe obezbeđena tokom putovanja. Osoblje na brodu je radilo sa vlasnicima kućnih ljubimaca kako bi obezbedili pauze u kupatilu.