Njukasl u polufinalu Liga kupa

Njukasl u polufinalu Liga kupa

NjUKASL – Golovi u drugom poluvremenu defanzivca Dena Berna i Brazilca Džolintona pomogli su Njukasl junajtedu da pobedi Lester Siti sa 2:0 u utorak i izbori mesto u polufinalu Liga kupa.

Propuštene šanse su mučile nedavnu formu Njukasla i ponovo su bili rasipni pred golom u prvom poluvremenu protiv Lestera, sakupili su 12 udaraca bez pronalaska mreže, a Šon Longstaf je bio krivac u dva navrata.

Domaćini su umalo došli do prednosti odmah nakon ponovnog starta, ali je Joelintonov naporan napor izašao sa stative, intervencijom Marka Olbrajtona.

Bernu je bilo ostavljeno da konačno razbije Lester, a bek rođen u Njukaslu je dobro završio na satu i podigao krov na St James’ Parku.

Domaće pristalice nisu morale dugo da čekaju na sekundu koja je ubedljiva u igri, pošto je Džolinton prebrojao jednu da bi bio siguran u pobedu i zadržao Njukasl u lovu na svoj prvi veliki domaći trofej od 1955. godine.

„Značilo bi sve da osvojimo trofej, ali samo treba da se fokusiramo na sledeću utakmicu, igramo jednu po jednu i sada gledamo u Premijer ligu“, rekao je defanzivac Kieran Trippier za Skaj Sports.

„Znali smo da je ovo važno jer smo izašli iz FA kupa, momci su bili sjajni večeras.

Lester je za vikend uhapsio niz od tri uzastopna poraza pobedom nad četvrtoligašem Gilingemom u FA kupu, ali nikada nije izgledalo kao da će to ostvariti uzastopne pobede.

Najbolji tim je pobedio“, rekao je trener Brendan Rodžers za Bi-Bi-Si. „Razočarani smo golovima koje smo primili. Dali smo dva meka gola. Nedostajao nam je kvalitet u igri, ako budem iskren, ali igrači su dali sve.

„Imali smo nekoliko šansi u utakmici, dobre šanse iz kojih smo mogli da postignemo gol, ali ako ne iskoristite te prilike, teško je. Fokusiran sam na igrače koji su spremni i dostupni. Tu smo i mi.“