Partizan lako protiv Cibone pred duplu EL nedelju

Partizan lako protiv Cibone pred duplu EL nedelju

Košarkaši Partizana u 14. kolu ABA lige u „Štark areni“ ubedljivo su pobedili Cibonu rezultatom 93:68.

Crno-beli su zabeležili osmi uzastopni trijumf u svim takmičenjima (po četiri u Evroligi i regionalnoj ligi) i sa učinkom 12-2 drugi su na tabeli, dok su Zagrepčani prekinuli niz od tri pobede i sada imaju skor 6-8.

Ekipa trenera Josipa Sesara dobro se držala samo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 19:17 za goste. Ipak, Partizan je vrlo brzo zaigrao mnogo bolje u napadu predvođen raspoloženim Danilom Anđušićem. Bek domaćeg tima je za manje od tri minuta upisao 12 poena (3/3 za tri, 3/3 slobodna bacanja) i bio je najzaslužniji za seriju 15:2 kojom se ekipa iz Humske odvojila na dvocifreni plus 36:23 sredinom druge četvrtine.

Već tada je bilo jasno da će se gosti teško vratiti u meč iako je Željko Obradović iskoristio priliku da koliko-toliko odmori nosioce igre (Panter, Lesor igrali po 12 minuta, Egzum osam, Madar devet… Ledej odmarao) pred duplu nedelju u Evroligi.

U nastavku utakmice razigrao se Tristan Vukčević, odlilčan je bio i ALen Smailagić tako da je u finišu prednost srpskog tima maksimalno iznosila 92:66.

Partizan u sredu gostuje Makabiju, a dva dana kasnije dočekuje Baskoniju uz prenose na Sport Klubu.