Zvezda savladala MZT u Skoplju

Zvezda savladala MZT u Skoplju

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa sigurnim pobedama u ABA ligi. Crveno-beli su u nedelju u Skoplju kao gosti savladali MZT rezultatom 80:57, a pristalice srpskog šampiona može da obraduje fantastična igra najvećeg pojačanja u sezoni – Fakunda Kampaca.

Argentinski plejmejker, kojem iz administrativnih razliga nije dozvoljeno da igra u Evroligi, protiv makedonskog tima demonstrirao je svu raskoš svog kvaliteta. Trojkama i asistencijama u trećem periodu krucijalno je doprineo uvećanju vođstva crveno-belih i praktično rešio utakmicu u kojoj je sve vreme vodio veliki favorit.

Zvezda je posle nove pobede na skoru 12-1 u regionalnom takmičenju, dok je MZT u katastrofalnoj seriji od šest poraza. Poslednji su na tabeli sa skorom 2-12, a poslednji put su na Jadranu trijumfovali još 27. novembra protiv Mege kod kuće.

Srpski tim je treću deonicu rešio rezltatom 27:8 u svoju korist, a domaćin do kraja nije uspeo da se vrati u igru.

Nekadašnji organizator igre Real Madrida, Denvera i Dalasa briljirao je sa 23 poena (8/17 iz igre, 5/9 za tri, 2/3 penali), 7 skokova, 9 asistencije i po 2 ukradene i izgubljene lopte za 28 minuta na parketu.

Prema trenutnoj odluci Evrolige, Argentinac neće moći da zaigra za Zvezdu sve do marta, iako je srpski prvak najavio da će se žaliti na ovakvu presudu.

U pobedničkom sastavu pored Kampaca dvocifreni poenterski učinak imao je još Filip Petrušev. Centar je ubacio 13 poena (5/7 iz igre) i imao 5 skokova i po 2 blokade i asistencije.

Luka Mitrović ubacio je 9 poena, a Ognjen Dobrić 8. Ben Bentil odigrao je manje od šest minuta, tokom kojih je upisao 2 poena.

U timu Dragana Nikolića Dastin Ver imao je 16, a iskusni Vojdan Stojanovski dodao je 13 poena. Majkl Kefi imao je 9 poena.

Zvezda ne zna za poraz u ABA ligi od sedmog novembra, kada je u Beogradu poražena od Zadra. Otad su izabranici trenera Ivanovića upisali osam trijumfa. Ukupno, od dolaska novog glavnog trenera u klub sa Malog Kalemegdana crveno-beli u svim takmičenjima imaju bilans 16-2.

Crveno-bele očekuju velik izazovi u narednom periodu – iduće sedmice na programu je „duplo“ kolo Evrolige. U utorak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ prvaku Srbije gostovaće Real Madrid, a dva dana kasnije u istorj dvorani u istom terminu Zvezda će ugostiti Monako.

Idući meč u regionalnom takmičenju Zvezda igra 15. januara – u Podgorici će gostovati ekipi Budućnosti.

MZT nastavlja sa velikim izazovima u ABA ligi. Tim iz Skoplja će 16. januara gostovati Partizanu u Beogradu, a potom će dočekati Budućnost.