Delta kaže da će besplatan Wi-Fi doći na mnoge letove u SAD sledećeg meseca

Delta kaže da će besplatan Wi-Fi doći na mnoge letove u SAD sledećeg meseca

Delta Air Lines će pružati besplatnu Wi-Fi uslugu na većini svojih letova u SAD počevši od februara, najavio je izvršni direktor Ed Bastian u četvrtak na sajmu CES tehnologije.

Bastijan je rekao da će do kraja godine avio-kompanija opremiti više od 700 aviona brzim, satelitskim širokopojasnim uslugama T-Mobile-a. Planira da proširi besplatni Vi-Fi na međunarodne letove i letove Delta Connection do kraja 2024. Usluga će koristiti opremu kompanije Viasat, provajdera satelitskog širokopojasnog pristupa sa sedištem u SAD.

„Uvek mi je palo na pamet da, kada letimo, letimo da bismo se povezali“, rekao je Bastijan u intervjuu za Asošijeted pres. „Ali kada smo na nebu, prekidamo vezu.“

Mnoge avio-kompanije unapređuju pristup internetu u svojim avionima kako bi putnici mogli da ostanu povezani ili strimuju zabavu na svojim elektronskim uređajima, ali obično to moraju da plate. DžetBlu ervejz sa sedištem u Njujorku već pruža besplatnu Wi-Fi uslugu putnicima, ali Deltina najava ga stavlja ispred svojih najvećih rivala: Amerikanaca, Junajteda i Jugozapada.

„Ljudi žele da budu povezani, a činjenica da se avio-kompanije ne mogu povezati na nebu je nešto što sam smatrao da moramo da shvatimo“, rekao je Bastijan, napominjući da je pokretanje projekta vrednog milijardu dolara ubrzano pandemijom. zatvaranja 2020. godine, kada je većina aviona avio-kompanije bila prizemljena.

Klijentima će biti potreban nalog u Deltinom programu za česte letelice SkiMiles, koji se može besplatno pridružiti, da bi koristili Vi-Fi uslugu. Ne postoji ograničenje broja uređaja koji putnici mogu da se povežu na Wi-Fi u letu. Više od 500 aviona imaće besplatnu uslugu od 1. februara.

Deltina najava na CES-u dolazi nakon što Southvest Airlines otkazuje 15.000 letova oko Božića i ostavlja putnike na odmoru nasukanima širom SAD.

Poremećaji su započeli zimskom olujom i snežnim grudvama kada je propala drevna tehnologija za planiranje posade Southvesta.

Bastijan je odbio da komentariše probleme svog rivala, ali je rekao da je Delta „dugi niz godina“ ulagala u svoju tehnologiju zakazivanja.

„I nastavljamo da poboljšavamo sposobnost posade da se efikasno poveže sa avionom“, rekao je on.