Kreator ChatGPT-a  u pregovorima za tendersku ponudu od 29 milijardi dolara

Kreator ChatGPT-a u pregovorima za tendersku ponudu od 29 milijardi dolara

OpenAI, laboratorija za istraživanje veštačke inteligencije koja stoji iza četbota ChatGPT, pregovara o prodaji postojećih akcija u tenderskoj ponudi koja bi kompaniju vrednovala na oko 29 milijardi dolara, objavio je Volstrit džurnal u četvrtak.

U izveštaju se dodaje da je posao strukturiran tako da investicione kuće Thrive Capital i Founders Fund kupiti akcije od postojećih akcionara, kao što su zaposleni.

Dogovor bi privukao investicije od najmanje 300 miliona dolara, od prodaje akcija, dodaje se.

Izvršni direktor Tesla Inc Elon Musk osnovao je istraživačku organizaciju sa investitorom Semom Altmanom.

Microsoft Corp, koja je uložila milijardu dolara u OpenAI 2019. godine, radila je na pokretanju verzije svog pretraživača Bing koristeći veštačku inteligenciju koja stoji iza sada viralnog ChatGPT-a, izvestile su informacije u utorak.

OpenAI-ov chatbot je softverska aplikacija dizajnirana da oponaša razgovor nalik ljudskom, kao odgovor na upite kojie korisnici šalju. U stanju je da odgovori na veliki broj pitanja imitirajući različite stilove ljudskog govora.

Firma očekuje da će se poslovanje povećati, iznoseći investitorima očekivanje prihoda od 200 miliona dolara sledeće godine i milijardu dolara do 2024. godine, preneo je Rojters u decembru.

OpenAI je odbio da komentariše, dok investitorske kompanije nisu odmah odgovorile na Rojtersov zahtev za komentar.