Raspisan konkurs za policijske službenike na severu Kosova

Raspisan konkurs za policijske službenike na severu Kosova

Nakon što je početkom novembra više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na severu Kosova napustilo svoja radna mesta, Kosovska policija danas je raspisala konkurs za prijem novih. Premda nisu precizirali broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa, naznačili su da je on objavljen za sve pripadnike manjiskih zajednica.

Prijave počinju u četvrtak i trajaće do 26. januara. Kandidati se mogu prijaviti fizički ili onlajn, a policija je dala detaljno objašnjenje procedure prijave, prenosi KoSSev .

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs, kako navode iz policije, moraju ispuniti sledeće kriterijume:

1. Da poseduju kosovsko državljanstvo;

2. Da imaju između 18 i 30 godina;

3. Da imaju završeno srednje obrazovanje;

4. Da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;

5. Da nisu osuđivani ni za jedno krivično delo;

6. Da nemaju tetovaže na vidljivom mestu;

7. Da imaju visok integritet i etničke vrednosti.

Kako navode, uz prijavu, kandidati moraju priložiti:

1. Kopiju diplome o visokom ili srednjem obrazovanju, a za one koji su obrazovanje završili u inostranstvu – potrebna je overena kopija diplome;

2. Dokaz o drugim kvalifikacijama;

3. Izvod iz matične knjige rođenih;

4. Uverenje od suda da kandidat nije osuđivan i da nije pod istragom;

5. Kopija lične karte ili pasoša

6. Jedna fotografija formata 5 x 5.

U poslednjoj tački ističe se da dokument iz tačke 5 – (kopija lične karte ili pasoša) i tačke 4 (uverenje od suda da kandidat nije osuđivan) – moraju biti validni i izdati nakon datuma objavljivanja ovog konkursa.

Procedure za prijavu:

Popunjena prijava, odnosno formular koji kandidati mogu preuzeti na sajtu Kosovske policije, zajedno sa ostalom gore navedenom dokumentacijom mogu dostaviti na dva načina – fizički u najbližoj stanici policije ili skenirano preko email adrese: [email protected]

Za detaljne informacije, zainteresovani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 038-5080, ili lokalne: 1554 ili 1722, kao i na 038/245-184, u terminu od 09 do 15 časova.

Nakon selekcije prijava, kandidati će proći kroz niz testova kao što su pismeni, test fizičke aktivnosti, intervju, psihološki test, lekarski pregled i provera prošlosti.

Nakon svake etape rezultati će biti objavljeni na sajtu Kosovske policije i na oglasnim tablama u relevantnim stanicama.