Fudbaler Lampard zadovoljan karakterom i borbom Evertona

Fudbaler Lampard zadovoljan karakterom i borbom Evertona

Šef Evertona Frenk Lampard veruje da je „karakter, odlučnost i borba“ koju je njegov tim pokazao u remiju 1-1 sa šampionom Premijer lige Mančester Sitijem u subotu primer koji treba da slede u budućnosti. .

Njegova ekipa je pala golom nakon što je Erling Haland otvorio gol za Siti u prvom poluvremenu, ali je došao do poena zahvaljujući spektakularnom pokušaju Demaraija Greja sa distance.

Sa 11 minuta dodavanja vremena u drugom poluvremenu, njegova ekipa se odlučno branila kako bi se zaštitila od nemilosrdnih talasa napada Sitija.

„Za mene mislim, posebno u Sitiju, to je karakter, ličnost i let (što je najvažniji element igre) jer je 11 protiv 11 i znamo koliko je njihov 11 dobar“, rekao je Lampard na konferenciji za novinare.

„Nije bio komplikovan plan igre u defanzivi, mnogo stvari se prenosi i radi svoj posao… nastavite bez obzira na sve… To mora da bude plan za dalje.

„Nisam želeo da vidim nastup gde je ušao gol ili se nešto desilo i da nam padnu glave, jer kada vidim da mi se to ne sviđa.

„Tražio sam suprotno, a oni su mi dali apsolutno suprotno.

Nakon što je doživeo slomljeno srce kod kuće od Vulvsa u njihovoj prethodnoj utakmici, kada su izgubili 2-1, Lampard je bio srećan što je video kako njegovi igrači odgovaraju na zadatak protiv šampiona.

Dodao je: „Zaslužili smo bod i to je veliki za nas, jer je to rezultat snažnog udarca protiv Vulvsa gde sam osećao da smo igrali dobro i da smo mogli da pobedimo i izgubimo.

„Doći do šampiona i dobiti nešto nazad u teškoj utakmici je velika stvar za nas, velika stvar za svlačionicu.