Opet uhapšen bivši šef Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević

Opet uhapšen bivši šef Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja Crne Gore uhapsili su Rada Miloševića, u sklopu istrage o nestanku milionski vrednih paketa cigareta, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Doskorašnji šef Uprave prihoda i carina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, slobode je lišen u Nikšiću, navode Vijesti.

Milošević je privođen i početkom oktobra, ali je tada pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji.

Vijestima je rečeno da je tadašnji javni funkcioner satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra.

Iz SDT-a tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je deo, ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje – 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću. Poslednje spaljivanje organizovano je u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vr#related-news_0edna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.