Potpredsednik Dveri: Srbija da traži pomoć od Rusije u borbi za očuvanje KiM

Potpredsednik Dveri: Srbija da traži pomoć od Rusije u borbi za očuvanje KiM

Potpredsednik pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je da Srbija, u skladu sa diplomatskim sporazumom koji je potpisan sa Ministarstvom spoljnih poslova Ruske Federacije, treba zvanično da zatraži pomoć i ključivanje Rusije oko zaštite Srba na Kosovu i Metohiji, kao i oko očuvanja teritorijalnog integriteta naše zemlje.

„Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov su potpisali sporazum oko koordinisanih aktivnosti na polju međunarodne politike . Smatramo da je došlo vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Ivica Dačić napokon urade nešto kada su u pitanju mogućnosti oko angažovanja Rusije u međunarodnim pregovorima u kojima učestvuju predstavnici SAD i Evropske unije, a koji gotovo uvek brane interese albanske strane“, saopštio je Kostić.

On je dodao da državno rukovodstvo treba da iskoristi tačke tog sporazuma koje se tiču tematike Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i tematike Organizacije ujedinjenih nacija, kao i da inicira vraćanje međunarodnih pregovora pod okrilje Ujedinjenih nacija.

„Naši i ruski predstavnici u Ujedinjenim nacijama treba da zatraže puno sprovođenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, a ako se to u što kraćem roku ne ostvari, da podnesu Generalnoj skupštini UN predlog nove Rezolucije o nesprovođenju te rezolucije“ istakao je potpredsednik Dveri.