Sud u Prištini odredio pritvor Srbinu uhapšenom na Jarinju

Sud u Prištini odredio pritvor Srbinu uhapšenom na Jarinju

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora od mesec dana Srbinu M. A. kojeg je juče na Jarinju uhapsila tzv. kosovska policija zbog sumnje da je prošle godine učestvovao u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog suda u Prištini, mera pritvora je određena kako osumnjičeni koji je državljanin Srbije, ne bi napustio Kosovo i izbegao krivičnu odgovornost.

„Okrivljeni, dok je na slobodi, može da se sakrije ili pobegne kako bi izbegao krivičnu odgovornost zbog težine krivičnih dela za koja se tereti, a to može lako da uradi jer je činjenica da je okrivljeni državljanin Srbije, nakon čega bi bio nedostupan organima tužilaštva. Postoji i rizik da se isto lice puštanjem na slobodu sakrije, uništi ili izmeni dokaze koje je potrebno razmotriti u fazi istrage. Stoga, procena suda o određivanju pritvora okrivljenom u ovoj fazi krivičnog postupka je više nego razumna i neophodna za uspešno i delotvorno sprovođenje ovog krivičnog postupka“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se dodaje, protiv te odluke nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, preko Osnovnog suda u Prištini,prenosiKosovo onlajn.