Tvitter će uvesti nove kontrole za plasman oglasa

Tvitter će uvesti nove kontrole za plasman oglasa

Tviter će uvesti nove kontrole već sledeće nedelje kako bi omogućio kompanijama da spreče da se njihovi oglasi pojavljuju iznad ili ispod tvitova koji sadrže određene ključne reči, rekla je platforma društvenih medija oglašivačima u mejlu u četvrtak.

Nove kontrole su deo napora Tvitera da uveri i namami oglašivače koji su povukli oglase sa platforme otkako ju je u oktobru kupio milijarder Elon Mask, usred izveštaja grupa za građanska prava da je govor mržnje porastao od akvizicije i nakon nekoliko zabrana ili su suspendovani nalozi ponovo aktivirani, prenosi Rojters.

Tvitter zarađuje skoro 90% svog prihoda od prodaje digitalnih oglasa. Mask je nedavno pripisao „masovni pad prihoda“ organizacijama za ljudska prava koje su vršile pritisak na brendove da pauziraju svoje oglase na Tviteru.

U nedavnom razgovoru sa grupom za reklamnu industriju, predstavnik Tvitera rekao je da platforma razmatra da dovede svoje moderatore sadržaja, od kojih su mnogi ugovoreni preko nezavisnih dobavljača, u kući, prema izvoru upoznatom sa primedbama.

Predstavnik Tvitera rekao je da bi dovođenje moderatora sadržaja u kuću na Tviter omogućilo platformi da više ulaže u moderiranje za neengleske jezike, prema izvoru.

U e-poruci oglašivačima u četvrtak, koju je pregledao Rojters, navodi se da će renovirana verzija usluge pretplate na Tviter pod nazivom Tvitter Blue početi da se primenjuje u petak.

Pretplata će omogućiti nalozima da dobiju potvrđenu kvačicu. Računi za fizička lica dobiće plavi ček, dok će zlatne i sive kvačice označavati poslovne i državne račune, navodi se u mejlu.

Cena pretplate biće 7 dolara mesečno na vebu i 11 dolara mesečno na Apple uređajima, navodi se u e-poruci.

Tviter, koji je izgubio mnoge članove svog komunikacionog tima, nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.