Tviter nudi oglašivačima podsticaje nakon što su mnogi napustili platformu

Tviter nudi oglašivačima podsticaje nakon što su mnogi napustili platformu

Tvitter Inc nudi oglašivačima podsticaje da povećaju svoju potrošnju na platformi, prema mejlu poslatom u četvrtak reklamnim agencijama, pokušaj da se pokrene posao nakon što je preuzimanje Elona Maska navelo mnoge kompanije da se povuku.

Detalje o podsticajnoj ponudi prvi je objavio bilten Marketing Brew.

Tviter je ovu ponudu naplatio kao „najveći podsticaj za oglašivače ikada na Tviteru“, navodi se u mejlu koji je pregledao Rojters. Američki oglašivači koji rezervišu 500.000 dolara u inkrementalnoj potrošnji će se kvalifikovati da njihova potrošnja bude usklađena sa „dodatnom vrednošću od 100%“, do granice od 1 milion dolara, navodi se u mejlu.

Prvi mesec Muskova kao vlasnika Tvitera uključivao je smanjenje osoblja, uključujući zaposlene koji rade na moderiranju sadržaja i incidente spamera koji se lažno predstavljaju kao velike javne kompanije, što je uplašilo reklamnu industriju.

Mnoge kompanije, od Dženeral Milsa do američkog proizvođača luksuznih automobila Audi of America, prestale su ili pauzirale oglašavanje na Tviteru od kupovine, a Musk je u novembru rekao da je kompanija zabeležila „masovni“ pad prihoda.

Prodaja oglasa čini oko 90% prihoda Tvitera.

Tviter nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Oglašivači u Britaniji i Japanu koji rezervišu 250.000 dolara u inkrementalnoj potrošnji dobili bi 100% podudaranje, dok bi brendovi u svim drugim regionima koji potroše 50.000 dolara dobili isto, prema mejlu.

Ranije u oktobru, Musk je rekao da želi da Tviter bude „najcenjenija reklamna platforma“, a ne „besplatan za sve pakao“, u pokušaju da zadobije poverenje kupaca oglasa pre zaključenja ugovora.