Ukrajinski predsednik dodelio nagrade za 216 vojnika

Ukrajinski predsednik dodelio nagrade za 216 vojnika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o dodeli državnih nagrada za još 216 pripadnika vojske, uključujući vojnike 71. zasebne lovačke brigade i 24. jurišnog bataljona Aidar.

„Uveče sam potpisao još jedan ukaz o odlikovanju naših vojnika. Oko 216 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine je dobilo državna priznanja. Posebno bih istakao borce 71. odvojene lovačke brigade i 24. jurišnog bataljona Ajdar za njihovu hrabrost i efikasnost u uništavanju neprijatelja i vođenju protivofanzivnih akcija“, rekao je Zelenski u video obraćanju.

Zelenski je takođe pohvalio graničare Lavovskog i Mohiljevsko-Podilskog odreda, koji su žestoki u odbrani pravca Bahmuta i Avdijevke.

„Hvala vam, ratnici! Hvala svima koji se bore za našu zemlju! Ko čini sve da suzbije okupatore koji granatiraju, nažalost, Herson, Zaporožje, i druge naše gradove. Hvala svima koji rade za Ukrajinu i Ukrajince! Svima koji ljudima vraćaju toplotu, vodu, struju i komunikacije. Slava našem neuništivom narodu! Slava svima vama – bravo! Slava Ukrajini!“ rekao je.