Četiri studenta iz Ajdaha ubijena oštrim oružjem

Četiri studenta iz Ajdaha ubijena oštrim oružjem

Čini se da su četiri studenta Univerziteta u Ajdahu ubijena nožem ili nekim drugim „oštrenim“ oružjem, saopštila je policija u utorak, nudeći jedan od prvih detalja o napadu koji se dogodio prošlog vikenda, prenosi Rojters.

Tela studenata – tri žene i jednog muškarca – pronađena su u nedelju kada su policajci u Moskvi, u državi Ajdaho, odgovorili na poziv o „osobi bez svesti“, prema policiji.

„Iako oružje nije pronađeno, na osnovu preliminarnih informacija, istražitelji veruju da je korišćeno oštrice poput noža“, navodi policija u saopštenju za javnost.

Vlasti Moskve, grada sa oko 25.000 stanovnika duž zapadne granice Ajdaha sa državom Vašington, nisu ništa rekle o mogućem motivu.

„Trenutno nema osumnjičenih u pritvoru“, navodi se u saopštenju.

Obdukcije, koje bi trebalo da budu završene ove nedelje, mogle bi da daju više informacija o uzroku smrti, navodi se u saopštenju.

Policija je takođe tražila da sazna šta su studenti radili u subotu uveče i u nedelju rano.

Pozivi policiji za dalje komentare nisu odmah uzvratili.

Istražitelji veruju da je to bio „izolovani, ciljani napad i da nema neposredne pretnje za zajednicu“, saopštila je policija u ponedeljak.

Preminuli su identifikovani kao: Itan Čepin, 20, iz Konveja, Vašington; Madison Mogen, 21, iz Coeur d’Alene, Ajdaho; Ksana Kernodle, 20, iz Avondejla, Arizona; i Kailee GonCalves, 21, iz Rathdruma, Ajdaho.

Moskovskoj policiji u istrazi pomažu policija države Ajdaho i savezne vlasti.