Omnicom preporučuje klijentima da pauziraju potrošnju na oglase na Tviter

Omnicom preporučuje klijentima da pauziraju potrošnju na oglase na Tviter

Konglomerat za oglašavanje i marketing Omnicom Group Inc preporučio je klijentima da kratkoročno pauziraju svoju potrošnju na Tviteru, navodi se u internom dopisu koji je Rojters video.

Omnicom opslužuje preko 5.000 klijenata u 70 zemalja, uključujući McDonald’s Corp i Apple. U dopisu se klijenti ne pominju po imenu i nije jasno da li je neki pauzirao potrošnju na oglašavanje na Tviteru.

Ovaj potez, koji je prvi izvestio sajt za tehnološke vesti The Verge, naglašava rastući skepticizam među agencijama i brendovima u pogledu budućnosti sajta za mikro blogove od preuzimanja Elona Maska od 44 milijarde dolara.

Izvršni direktor Tesle okrivio je grupe za građanska prava koje lobiraju kod oglašivača na Tviteru da bojkotuju uslugu dok Musk nije razjasnio kako će kontrolisati dezinformacije i govor mržnje na servisu za „masovni“ pad prihoda.

„Čini se da je sposobnost Tviter-a da održi prethodni nivo mera bezbednosti i efikasnosti brenda trenutno otežana“, navodi se u dopisu.

„Iako OMG veruje da je malo verovatno da će ovo dovesti do znatno većeg rizičnog okruženja za oglašivače, rizik od povezivanja sa nebezbednim sadržajem bi mogao da poraste i kao takav bi trebalo da se uzme u obzir kada se odlučuje o korišćenju platforme.

Prodaja oglasa predstavljala je preko 90% prihoda Tvitera u drugom kvartalu.

Prošlog meseca, američki proizvođač automobila General Motors Co rekao je da je privremeno zaustavio plaćeno oglašavanje na Tviteru.