Meta obustavlja razvoj Portala i oba svoja pametna sata

Meta obustavlja razvoj Portala i oba svoja pametna sata

Meta povlači svoj Portal za pametne ekrane za video pozive i svoja dva preostala neobjavljena projekta pametnih satova, može potvrditi moj kolega Aleks Hit, pošto kompanija otpušta 11.000 radnika, uključujući mnoge u tehnološkim odeljenjima. Rojters je ranije danas izvestio da je kompanija planirala da ugasi i Portal i pametne satove, citirajući rukovodioce kompanije Meta koji su govorili na sastanku gradske skupštine; isto smo čuli i iz drugih izvora, tako da možemo samostalno da potvrdimo vest.

Meta je već tiho odlučila da prestane da proizvodi Portal uređaje za potrošače u junu i odložila je pametni sat koji je bio najdalje u razvoju — kodno ime „Milan“, koji je navodno trebalo da stigne u proleće 2023. za oko 349 dolara i sa dve ugrađene kamere. za video pozive. Verge je prvi izvestio o tadašnjim Facebook planovima za taj pametni sat godinu dana ranije, u junu 2021.

Ali sada, Meta ubija svoje planove da proda Portal hardver za video pozive i preduzećima, a druga dva pametna sata koja su bila u ranoj i srednjoj fazi razvoja su takođe odložena, prema našim izvorima.

Meta nije odgovorio na zahtev za komentar.

Skoro polovina (46 odsto) od 11.000 Metinih otpuštanja bila je u tehnici, navodi Rojters, pozivajući se na rukovodioce koji su govorili na tom sastanku u gradskoj većnici. Nije jasno koliko ih je bilo u hardverskim odeljenjima. Meta nije završila sa proizvodnjom hardvera, ali većina njenih drugih hardverskih projekata je u službi njegovih AR i VR ambicija, uključujući slušalice poput Meta Kuest Pro koje smo upravo danas pregledali.