Barclays ukida poslove u investicionom bankarstvu

Barclays ukida poslove u investicionom bankarstvu

Barclays je smanjio svoju radnu snagu u korporativnom i investicionom bankarstvu (CIB), pridruživši se rivalima koji su takođe preduzeli slične korake, preneo je Rojters.

Investicioni bankari su bili preplavljeni poslovima 2021. godine, ali ih je ove godine bilo malo jer kompanije zaustavljaju otkupe i listinge zbog nestabilnosti na tržištima kapitala, tenzija između Sjedinjenih Država i Kine i rata Rusije i Ukrajine.

Kao rezultat toga, glavne banke, uključujući Goldman Sachs Group i Deutsche bank, osetile su se prinuđenim da smanje svoju radnu snagu u spajanjima i akvizicijama.

Citigroup Inc je takođe eliminisao desetine radnih mesta u svom odeljenju za investiciono bankarstvo, izvestio je Blumberg njuz u utorak.

Smanjenje u Barclaisu čini manje od 3% njihovog broja zaposlenih u investicionom bankarstvu, prema izvoru. Barklis je odbio da komentariše kada ga je Rojters kontaktirao.

Ovaj potez, koji je ranije izvestio Blumberg, dolazi dve nedelje nakon što je britanska banka prijavila pad savetodavnih naknada od M&A od 45% u trećem kvartalu koji je ublažen snažnim performansama u poslovanju sa fiksnim prihodima, valutama i robama (FICC).