Norveška princeza koja je verena za šamana se odrekla svojih službenih dužnosti

Norveška princeza koja je verena za šamana se odrekla svojih službenih dužnosti

Verenica samoproglašenog šamana i pobornica kontroverznih alternativnih terapija, norveška princeza Marta Luiz se odrekla se svojih službenih dužnosti, kako bi bolje razlikovala svoje lične aktivnosti od dužnosti princeze, objavila je u utorak norveška kraljevska kuća.

„Princeza i njen verenik Durek Veret žele jasniju razliku između svojih sopstvenih aktivnosti i kraljevske kuće. To znači da više neće koristiti titulu princeze i da neće spominjati članove kraljevske porodice na svojim društvenim mrežama, u medijskim produkcijama ili u sklopu drugih komercijalnih aktivnosti“, dodaje se u saopštenju palate, uz napomenu da će Marta Luiz „zadržati titulu“ princeze.

Starija ćerka norveškog kraljevskog para i četvrta po redu za nasleđivanje krune, princeza (51) je odlučila da započne novi život sa samoproglašenim duhovnim vodičem popularnim u Holivudu, Durekom Veretom. U junu su objavili da su se verili.

Princeza, koju smatraju ekscentričnom, tvrdi da može da komunicira sa anđelima, čemu pokušava da poduči i druge.

Durek Veret se predstavlja kao „šaman šeste generacije“, a među svoje učenike ubraja Antonija Banderasa i Gvinet Paltrou.

Više od polovine Norvežana ne podržava taj par i želi da se Marta Luiz odrekne titule princeze, kao što se već odrekla većine titula, uključujući titulu Kraljevsko Visočanstvo.

Princeza se razvela od prvog supruga, koji je potom počinio samoubistvo.