Tviter traži od nekih otpuštenih radnika da se vrate

Tviter traži od nekih otpuštenih radnika da se vrate

Nakon što je Tviter Inc otpustio otprilike polovinu svog osoblja u petak, kompanija se sada obraća desetinama zaposlenih koji su izgubili posao i traži od njih da se vrate, izvestio je Blumberg njuz u nedelju.

Neki od onih od kojih se traži da se vrate greškom su otpušteni. Drugi su pušteni pre nego što je menadžment shvatio da bi njihov rad i iskustvo mogli biti neophodni za izgradnju novih funkcionalnosti koje Musk predviđa, navodi se u izveštaju pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim potezima.

Tviter je nedavno otpustio 50 odsto svojih zaposlenih, uključujući zaposlene u timu za poverenje i bezbednost, rekao je šef za bezbednost i integritet kompanije Joel Rot u tvitu ranije ove nedelje.

U tvitovima osoblja ove kompanije za društvene medije navodi se da su timovi odgovorni za komunikaciju, ljudska prava i etiku mašinskog učenja među onima koji su uništeni, kao i neki timovi za proizvode i inženjering.

Tviter je u subotu ažurirao svoju aplikaciju u Apple-ovoj prodavnici aplikacija kako bi počeo da naplaćuje 8 dolara za tražene plave kontrolne oznake, u Maskovoj prvoj velikoj reviziji platforme društvenih medija.

Tviter nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.