Kineski Nio nastavlja proizvodnju u svoje dve fabrike

Kineski Nio nastavlja proizvodnju u svoje dve fabrike

PEKING – Kineski proizvođač električnih vozila Nio (9866.HK) saopštio je u četvrtak da je nastavio proizvodnju u svoje dve fabrike u istočnom gradu Hefeju, nakon što je COVID-19 zaustavio rad i odložio isporuke, preneo je Rojters.

„Proizvodnja je trenutno nastavljena“, rekao je predstavnik kompanije, odbivši da kaže da li se radi o potpunom ili delimičnom nastavku.

Kina se bori sa sve većim brojem slučajeva u nekoliko velikih gradova sa blokadom i strogim ograničenjima koji su poremetili putovanja i podstakli nezadovoljstvo radnika kod glavnog dobavljača kompanije Apple.

Nio je u sredu saopštio da je obustavio proizvodnju zbog ograničenja COVID-a, što je dovelo do kašnjenja u isporukama kada prodaja cveta, što je izazvalo nagli pad njegovih akcija.

Najnovija epidemija Hefeija počela je početkom oktobra, što je navelo vlasti da stave delove grada pod blokadu u različito vreme, uključujući i oblast u kojoj se nalaze Niove fabrike.

Nio je prošlog meseca prodao 10.059 automobila, što je skoro tri puta više od prodaje u odnosu na oktobar 2021. godine, nakon što je predstavio nove modele kao što je ET5. Za prvih 10 meseci njegova prodaja je porasla za 32%.