Španija: Pokrenut proces proterivanja Luke Bojovića

Španija: Pokrenut proces proterivanja Luke Bojovića

Ministarstvo pravde saopštilo je da je obavešteno, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, da je u Španiji otvoren predmet proterivanja državljanina Srbije Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora. Iz Ministarstva navode da se protiv Bojovića u Srbiji u ovom trenutku ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena.

Ministarstvo pravde je u saopštenju navelo da je obavešteno, posredstvom Ambasade Republike Srbije u Madridu, da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave A Korunje otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

„O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni. Protiv Luke Bojovića se u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava“, ističe se u saopštenju.

Luka Bojović je u decembru 2014. u Španiji osuđen na 18 godina zatvora , a tu kaznu je Vrhovni sud Španije potvrdio u novembru sledeće godine.