Musk: Tviter će revidirati način na koji verifikuje korisnike

Musk: Tviter će revidirati način na koji verifikuje korisnike

Tviter će revidirati svoj proces verifikacije korisnika, rekao je Elon Mask u tvitu u nedelju, samo nekoliko dana nakon što je preuzeo jednu od najuticajnijih svetskih platformi društvenih medija.

„Ceo proces verifikacije se trenutno rekonstruiše“, rekao je Musk u svom tvitu ne dajući više detalja o tome šta bi se moglo promeniti.

Tviter razmatra naplatu željene plave kvačice kojom se potvrđuje identitet vlasnika naloga, objavio je tehnološki bilten Platformer u nedelju, pozivajući se na dvoje ljudi upoznatih sa tim.

Korisnici bi morali da se pretplate na Tvitter Blue po ceni od 4,99 dolara mesečno ili da izgube svoje „verifikovane“ značke ako projekat napreduje, navodi se u izveštaju.

Izvršni direktor kompanije Tesla Inc (TSLA.O) nije doneo konačnu odluku i projekat bi i dalje mogao biti ukinut, ali prema Platformer-u je verovatno da će verifikacija postati deo Tvitter Blue-a.

Tvitter Blue je lansiran u junu prošle godine kao prva pretplatnička usluga na platformi koja nudi „ekskluzivni pristup premium funkcijama“ na osnovu mesečne pretplate, uključujući funkciju za uređivanje tvitova.

Funkcija za uređivanje tvitova je takođe postala dostupna ranije ovog meseca nakon što je Musk insistirao na anketi na Tviteru u aprilu pitajući svoje milione pratilaca da li žele dugme za uređivanje. Preko 70% je reklo da.

Milijarder je takođe zatražio da odjavljeni korisnici koji posećuju Tviter-ovu stranicu budu preusmereni na stranicu Ekplore koja prikazuje tvitove u trendu, izvestio je The Verge u nedelju pozivajući se na zaposlene koji su upoznati sa tim.