Šumaherov rođak slomio kičmu u užasnoj nesreći

Šumaherov rođak slomio kičmu u užasnoj nesreći

Porodica Davida Šumahera, nećaka ikone Formule 1 Mihaela Šumahera, objavila je saopštenje nakon što je 20-godišnja zvezda motosporta u usponu zadobila prelom kičme u sudaru u Nemačkoj prošlog vikenda.

Šumahera su lekari prvobitno odobrili nakon njegovog sudara u trci DTM touring serije u Hokenhajmu u subotu nakon sudara u kojem je učestvovao njegov kolega Tomas Preining, ali je mladi vozač nastavio da se žali na jake bolove u donjem delu leđa, a naknadni testovi su otkrili prelom lumbalnog dela. pršljen.

Njegov otac Ralf, koji je takođe veteran Formule 1, elaborirao je povredu u izjavi za Motorsport magazin i rekao da će ga to primorati da odvoji malo vremena od moto-trka – ali je dodao da bi povreda trebalo da ga odvoji na manje od dva meseci.

„Kada se David vratio kući, još se žalio na bolove u leđima“, rekao je bivši vozač Džordana i Vilijamsa Ralf Šumaher (47).

„Tada smo odlučili da odemo u bolnicu u Salcburg da uradimo magnetnu rezonancu. Ispostavilo se da je slomljen lumbalni pršljen.

„Prema lekarima koji leče, ovo znači pauzu od oko šest nedelja za Davida. ”

Nesreća se dogodila kada su Šumaher i rivalski vozač Preining učestvovali u duelu za poziciju pre nego što su obojica zakočili u isto vreme pre osmog skretanja, što je dovelo do toga da su uleteli direktno u barijeru i odbili nazad na stazu.

Drugi vozač, Denis Olsen, bio je primoran da preduzme akciju izbegavanja, ali je izgubio kontrolu nad svojim automobilom i velikom brzinom ga poslao ka suprotnoj barijeri.

Nekoliko delova olupine od automobila koji su učestvovali u udaru ostavljeno je razbacano po stazi, a plamen je vidljiv iz nekih delova olupine.

Srećom, svi vozači su prošli bez ozbiljnih povreda i očekuje se da će se David Šumaher potpuno oporaviti i nastaviti svoju trkačku karijeru u narednim nedeljama.

Smatra se da je nemački vozač vodeći kandidat da obezbedi mesto u timu Formule 2 ove sezone, mada ostaje da se vidi kakav uticaj nesreća može imati na njegove neposredne ciljeve u karijeri.

Šumaherov rođak Mik, koji je sin Mihaela Šumahera, trenutno se takmiči za Haas F1 tim.

Mihael Šumaher ostaje verovatno najpoznatije ime u istoriji sporta, iako njegovo zdravstveno stanje uglavnom ostaje misterija skoro devet godina nakon što je pretrpeo povredu mozga u nesreći na skijanju u francuskim Alpima.