Srpkinje preko Amerike do finala Svetskog prvenstva!

Srpkinje preko Amerike do finala Svetskog prvenstva!

Odbojkašice Srbije su se plasirale u finale Svetskog prvenstva 11. uzastopnim trijumfom na takmičenju protiv ekipe Sjedinjenih Američkih država sa 3:1, po setovima 25:21, 25:20, 17:25, 25:23.

Srbija je odigrala briljantan meč, ni u jednom momentu nije dovodila pobedu u pitanje, a za zlatnu medalju će se boriti u subotu u holandskom Apeldornu protiv boljeg iz duela između Brazila i Italije koji je na programu u četvrtak od 20.00.

Najbolja u srpskom timu bila jeTijana Boškovićsa 33 poena,Bianka Bušaje bila veoma inspirisana sa 15 poena,Jovana Stevanovićje upisala sedam, tri iz bloka i dva iz servisa, aMina Popovićje sa klupe donela pet veoma važnih poena.

Amerika je bolje ušla u meč, povela je sa 2:0, ali je usledila serija od tri poena Srbije za preokret, posle čega je ekipa selektoraDanijelea Santarelijapreuzela inicijativu.

Lepo su se snalazile u napadu Buša i Mihajlovićeva,Boškovićevaje grešila, ali se i ispravljala, posle jednog sjajnog napada Srbiji je donela šest poena prednosti (19:13).

Amerika se, međutim, nije predavala, četiri poena u nizu su bili znak za dramu, ali je sa tri poena zaredom Srbija vratila ritam i potom iskoristila treću set loptu, sjajnom akcijomStevanovićeveza 25:21.

U drugom setu je viđen pravi egal, sve do 8:8 kada je Srbija pojačala ritam i stekla prednost od tri poena, što je bilo praćeno odgovorom Amerike za preokret na 15:14.

Uvodna razmena poena je prekinuta dobrom sekvencom Drče, ali su usledile greške koje je Amerika koristila i povela sa 16:10, šta nije mogao da zaustavi niSantareliminutom odmora.

Amerikanke su nastavile sa silovitim napadima, Srbija nije imala odgovor niti način da preokrene set u svoju korist pa je razlika smanjena na 2:1, sa konačnih 25:17 u trećem setu za rivalke.

Sjajno je četvrti set otvorilaPopovićevanapadima kroz sredinu, Lozo je bila pod pritiskom na prijemu, ali je odlično radila taj posao, dok je Buša briljantno napadala sa krila za 8:4.

Pulter je napadalaLozoservisom, grešila je srpska odbojkašica, usledila je serija rivalki, sve je prekinulaBoškovićevajakim napadom, ali se ubrzo stiglo do egala posle poena uz pomoć mreže za 10:10.

Rizik na servisu Amerikanki im je doneo preokret, Boškovićeva je uspela ponovo da pronađe put do poena za izjednačenje, sve posle odličnih servisa Popovićeve, ali je nizom čelendža rival uspeo da ponovo stekne prednost.

Finiš je obeležila Boškovićeva, nizom poena i konačnim za 25:23 za kraj i plasman u veliko finale!