Google odobrava Trampovu aplikaciju Truth Social na Play prodavnici

Google odobrava Trampovu aplikaciju Truth Social na Play prodavnici

12. oktobar – Kompanija Alphabet Inc. Google je odobrila aplikaciju za društvene medije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa Truth Social za distribuciju u Google Play prodavnici, rekao je portparol kompanije u sredu.

Truth Social, koji je lansiran u Sjedinjenim Državama u Apple App Store-u u februaru, ranije nije bio dostupan u Google Play prodavnici zbog nedovoljne moderacije sadržaja, rekao je portparol Google-a u avgustu.

Bez Google i Apple prodavnica, ne postoji jednostavan način za većinu korisnika pametnih telefona da preuzmu Truth Social. Android telefoni čine oko 40% tržišta pametnih telefona u SAD.

Truth Social je obnovio Trampovo prisustvo na društvenim mrežama više od godinu dana nakon što mu je zabranjen pristup Tvitter Inc, Facebook i Alphabet Inc. Youtube-u nakon nereda u američkom Kapitolu 6. januara 2021, nakon što je optužen objavljivanja poruka koje podstiču nasilje.

TMTG se obavezao da će na Truth Social pružiti „privlačno iskustvo bez cenzure“, apelujući na bazu koja smatra da su njeni stavovi o tako aktuelnim temama kao što su ishod predsedničkih izbora 2020. izbrisani sa mejnstrim tehnoloških platformi.