Mbape ‘očajnički želi da napusti PSŽ’

Mbape ‘očajnički želi da napusti PSŽ’

Prema izveštajima, Kilijan Mbape bi mogao da napusti Pari Sen Žermen u januaru ako mu klub u vlasništvu Katara ispuni njegovu želju na predstojećem tržištu transfera.

Mbape je izgledao sigurno da će se pridružiti Real Madridu uz besplatan transfer ovog maja kada je istekao petogodišnji ugovor koji je potpisao po dolasku iz Monaka 2017.

Ali u dramatičnom preokretu gde je navodno bio izložen pritisku francuskog predsednika Emanuela Makrona, 23-godišnjak je odlučio da produži svoj mandat do 2025. godine na Parku prinčeva.

Pet meseci kasnije, bombaški izveštaji iz RMC-a u Francuskoj i Marca iz Španije tvrde da je Mbappe nezadovoljan u PSŽ-u i da želi da ode u januaru.

Madridski dnevni list Marca piše da je odnos između Mbappea i njegovog kluba „sada potpuno prekinut“ i da se čini da „nema povratka“.

Marca kaže da je Mbape već tražio da ode u julu, a PSŽ je bio spreman da udovolji tom zahtevu sve dok njegova sledeća destinacija nije Real Madrid.

Zbog toga se Liverpul smatra „jedinom izvodljivom opcijom“ za Mbappea, jer je klub iz Premijer lige ranije zabilježio interesovanje za njega.

Mbape navodno veruje da ga je PSŽ izdao zbog niza obećanja koja su dali u maju da bi ga naterali da obnovi ugovor i odbaci Real Madrid.

Nakon potpisivanja novog ugovora, tvrdilo se da je Mbappe dobio povećanu moć u PSŽ-u. Ovo je navodno dovelo do toga da je imao reč o otpuštanju bivšeg glavnog trenera Maurisija Poketina pored sportskog direktora Leonarda, koga je kasnije zamenio Luis Kampos.

Mbape i Kampos se dobro poznaju iz vremena provedenog u Monaku zajedno, ali su se istog popodneva proširili izveštaji da se Campos oseća izdatim i od strane PSŽ-a i da želi da napusti svoju funkciju.

Izveštač CBS-a Ben Džejkobs, koji je ovog leta bio jedan od vodećih glasova o preuzimanju Čelsija od strane konzorcijuma Toda Boehlija, napisao je na Tviteru da PSŽ nije „zabrinut“ izveštajima da Mbape ima narušen odnos sa njima.

Ne vide da zvezda napušta sredinom sezone zbog fokusa na osvajanje Lige šampiona, iako je prihvaćeno da bi se razmatrala velika ponuda ako je prava za klub, kaže Džejkobs.

Odvojeni izveštaji Santi Aune iz Foot Mercatoa navode da bi PSŽ-u ruka bila iskrivljena ako bi neko izašao sa ogromnim paketom od 400 miliona evra (390 miliona dolara) za nadu za Zlatnu loptu.

Džejkobs takođe tvrdi da mu je rečeno da nema osećaja da će Kampos odustati uprkos nekim neslaganjima oko toga kako je prošao poslednji prelazni rok.

Kampos planira za januarsko tržište i više nego ikada ulaže u projekat grupe Katar Sports Investments s obzirom da je kupio udeo u Bragi u njegovoj domovini, Portugalu.

Mbape bi trebalo da nastupi za PSŽ u utorak uveče kada će igrati protiv Benfike u grupi H Lige šampiona.