Par džinovskih pandi iz Kine prilagođava se novom domu u zoološkom vrtu San Dijega

Par džinovskih pandi iz Kine prilagođava se novom domu u zoološkom vrtu San Dijega

Dve džinovske pande, Iun Chuan i Ksin Bao, koje su prošlog meseca stigle iz Kine u zoološki vrt u San Dijegu, dobro su se prilagodile svom novom domu, saopštila je u utorak Alijansa za divlje životinje zoološkog vrta San Dijega.

Pande, koje su prve ušle u Sjedinjene Države posle 21 godine, stigle su 27. juna i još nisu izložene javnosti. Zoološki vrt je objavio prve fotografije para koji se nastanio u svom staništu.

Iun Chuan je skoro petogodišnji mužjak, dok je Ksin Bao skoro četvorogodišnja ženka. Osoblje zoološkog vrta blisko sarađuje sa kineskim stručnjacima kako bi zadovoljili prehrambene potrebe i preferencije pandi.

„Timovi su obezbedili razne sveže bambusove i čak su napravili lokalnu adaptaciju vovotoua, tradicionalne kineske lepinje koja se takođe naziva ’panda hleb’“, navodi se u saopštenju.

Proći će nekoliko nedelja pre nego što javnost bude mogla da vidi pande, saopštila je alijansa.

Savez divljih životinja u zoološkom vrtu San Dijega ima skoro 30-godišnje partnerstvo sa vodećim institucijama za zaštitu prirode u Kini koje su fokusirane na zaštitu i oporavak džinovskih pandi i bambusovih šuma od kojih zavise.