Članica srpskog žirija na Evroviziji: Dobro je da su svi izvukli živu glavu, otpevali svoje i otišli kući

Članica srpskog žirija na Evroviziji: Dobro je da su svi izvukli živu glavu, otpevali svoje i otišli kući

Članica žirija Srbije na Evroviziji 2024. i pevačica Zejna Murkić smatra da je na ovogodišnjem takmičenju pobedila muzika, a ne dogovor i politika.

Zejna je istakla da su članovi žirija bili složni prilikom odluke kome će na Evroviziji da dodele najviše poena.

„Bili smo jako slični i slične stvari su nam se svidele, nismo bili u nekim dogovorima, niti nam je iko sugerisao za koga da glasamo. Složili smo se da nam je najbolji Baby Lasagna i Nemo“, rekla je Zejna za emisiju „Dan užvo“.

Prema njenom mišljenju, predstavnik Hrvatske je doneo nešto novo, a pobedniku Evrovizije, kako je navela, sledi svetska karijera.

„Kada smo gledali sve to, nekako za nas, za Blakan, Baby Lasagna je doneo to nešto novo – naše, ali opet nekako svetski i jako smo ga zavoleli. Švajcarac je neko kome verovatno sledi svetska karijera, tako da je to bilo neizbežno nismo mogli da izignorišemo njihove hitove“, ocenila je pevačica.

Plasman predstavnice Srbije Teye Dore za Zejnu je veliki uspeh.

„Ona je uradila najbolje što je mogla, potrudila se, treba imati hrabrosti, snage i srca. Jako smo srećni i ponosni. To je sve veliki uspeh.“, istakla je Zejna.

Komentarišući drugačiji ukus publike i članova žirija prilikom odabira pobednika ovogodišnje Evrovizije, Zejna smatra da kada gledamo na dalju karijeru, bitno je šta misli publika, ali svako takmičenje ima neki svoj kriterijum.

„Ove godine Evrovizija je malo skrenula u neke političke vode i to je baš bilo vidno, kao da nisu hteli da prikriju. Tako da je dobro da su svi izvukli živu glavu, otpevali svoje i otišli kući“, zaključila je Zejna, navodeći da je na kraju pobedila muzika, a ne dogovor i politika.