Agencija za lekove odobrila vakcinaciju dece d 12 do 15 godine

Agencija za lekove odobrila vakcinaciju dece d 12 do 15 godine

Agencija za lekove u Srbiji odobrila je Fajzerovu vakcinu za decu od 12 do 15 godina. Pavle Zelić iz te Agencije rekao je za RTS da slede koraci koji se odnose na republičke stručne komisije, odgovarajuća tela i institucije, pre svega na Batut, koji moraju da urede sve u vezi sa primenom vakcine i da definišu sve parametre.

Fajzerova vakcina se može koristiti kod dece od 12 do 15 godina, zaključila je Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije. U našoj zemlji do sada je vakcinisano oko 16 odsto mladih, piše RTS .

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva rekao je za RTS da je nakon EU i SAD, i naša Agencija za lekove je uz maksimalno poštovanje najviših standarda u regulatornoj praksi odobrila vakcinu Fajzer-Biontek za uzrast od 12 do 15 godina.

Prema njegovim rečima, posle ovoga slede naredni koraci, koji se odnose na republičke stručne komisije, odgovarajuća tela i institucije, pre svega na Batut koji moraju da urede sve oko primene vakcine i sve parametre koji se toga tiču definišu.