Za Đurđevdan u Kragujevcu tri dana koncerti, nastupaju Bajaga, Ivana Negativ, Kiki Lesendrić…

Za Đurđevdan u Kragujevcu tri dana koncerti, nastupaju Bajaga, Ivana Negativ, Kiki Lesendrić…

Dan grada 6. maj – Đurđevdan Kragujevčani će proslavljati tri dana na platou ispred Skupštine grada koncertima umetnika iz Srbije i regiona.

Na Đurđevdan će u 20 časova nastupiti na trgu ispred gradske kuće grupa Neverne Bebe a zatim Bajaga , a planiran je i tradicionalni vatromet.

“ Koncert kragujevačkog Simfonijskog orkestra je 7. maja, a na sceni će se pojaviti i Ivana Negativ, Dado Topić, Kiki Lesendrić i Tijana Dapčević. Za 8. maj je predviđeno hip-hop veče“, rekao je za portal infoKG Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine Kragujevac, ustanove koja je organizator koncerata. Pokrovitelj je grad Kragujevac.

Majske manifestacije kojima će početi obeležavanje dana grada Đurđevdana startovaće 2. maja Đurđevdanskim pesničkmim susretima. Na dan Kragujevca, 6. maja posle svečane sednice gradskog parlamenta, nastupiće dečji i omladinski folklorni ansambli Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević. Uslediće Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača.

U okviru majskih svečanosti biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ od 14. do 18.maja, a od 15. do 19. maja biće organizovan Sajam knjiga. Festival Joakimovi dani – smotra pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca održaće se od 23. do 29. maja. Majske svečanosti u Kragujevcu biće zatvorene izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije“, 31. maja.