Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici: Patrušev potvrdio podršku Srbiji

Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici: Patrušev potvrdio podršku Srbiji

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije, Nikolaj Patrušev, danas je u razgovoru sa Aleksandrom Vulinom u Sankt Peterburgu izjavio da Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju planira da donese Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Patrušev je istakao da će Rusija koristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi sprečila donošenje sporne rezolucije. Takođe je naglasio da Ruska Federacija pruža punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i celovitosti.

U razgovoru sa Vulinom, Patrušev je čestitao predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i samostalne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Tokom posete, Patrušev se zahvalio Vulinu na doprinosu razvoju saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uverenje da će njihova saradnja u oblasti bezbednosti biti nastavljena i u budućnosti.

Doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Aleksandar Vulin, boravi u poseti Rusiji i učestvuje na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na lični poziv Patruševa.