Proglašena vanredna situacija na deponiji „Duboko“ kod Užica

Proglašena vanredna situacija na deponiji „Duboko“ kod Užica

Na deponiji „Duboko“ kod Užica proglašena je vanredna situacija, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Prilikom obilaska ove deponij dodala je da se svi na terenu maksimalno trude da požar koji je izbio bude što pre lokalizovan ali, kako je istakla, to uz vremenske prilike i vetar a naročito zbog činjenice da se požar nalazi na velikoj dubini, preko 15 metara, nije lako.

„Želela sam da dođem ovde da se na licu mesta uverim da sve se dobro odvija i funkcioniše, da imamo dovoljno mehanizacije. Mi svakako moramo da radimo brže i da saniramo ovu situaciju što pre, a onda da krenemo u radove da regionalni centar Duboko Užice napokon dobije svoj evropski i svetski standard i da bude najmodernija deponija u ovom delu Srbije“, rekla je Vujović.

Na deponiji „Duboko“ kod Užica 5. maja izbio je požar, pored vatrogasne ekipe angažovana je i dodatna mehanizacija, navedeno je ranije u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

U sklopu realizacije kapitalnog projekta modernizacije i proširenja užičke deponije „Duboko“, u prvoj fazi biće uloženo 30 miliona evra. U narednom periodu očekuje se izbor izvođača i početak radova.

Po realizaciji projekata, otpad će se tretirati po najsavremenijim standardima.