Vučić: Srbija će od SAD uzeti veliki zajam za energetske projekte

Vučić: Srbija će od SAD uzeti veliki zajam za energetske projekte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija uzeti zajam od Sjedinjenih Američkih Država za „razne“ energetske projekte.

„Razgovrao sam sa američkom šeficom Eksport-Import banke gospođom Luis o velikom zajmu u budućnosti koji treba da uzmemo za energetske projetke, prvo solarne projekte, a kasnije i za hidroprojekte“, rekao je Vučić u Davosu za TV Pink.

Vučić je potvrdio da je imao veoma kratak susret sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima posle podizanja prve opužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić „mali Putin“ i da Srbija nikad neće ući u Evropsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od „traženja pravde za srpske žrtve“.

„Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju šta ćete da radite i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima puzila i puzila, čim neko kaže da poštuje njihove žrtve, ali imamo decu pobijenu i nećemo da odustanemo od pravde, postajete najveći zločinac“, rekao je Vučić.

On je dodao da „kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU“.

Vučić je ponovio da je Jasenovac „najveće stradalno mesto“ Srba u Drugom svetskom ratu, i dodao da je on „u stanju da govori o žrtvama za koje su krivi Srbi“, a da druga strana to nije u stanju.