Vozač pod dejstvom psihoaktivnih supstanci oborio majku i dete na pešačkom prelazu

Vozač pod dejstvom psihoaktivnih supstanci oborio majku i dete na pešačkom prelazu

U Mileševskoj ulici u Beogradu, sinoć oko 19 sati, 22-godišnji vozač oborio je majku koja je gurala kolica sa detetom na pešačkom prelazu, izjavio je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije za RTS. Majka i dete su lakše povređeni.

Preliminarni podaci policije, koja sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja u okviru međunarodne akcije „Roadpol“, ukazuju da je vozač bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Radenković je naveo da će to biti detaljno utvrđeno tokom daljnje istrage.

U okviru akcije „Roadpol“, koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji, saobraćajna policija kontroliše vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. U prvih pet meseci ove godine, policija je isključila iz saobraćaja oko 20.000 vozača pod dejstvom alkohola i oko 1.500 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što predstavlja povećanje za trećinu u odnosu na prošlu godinu.

Radenković je istakao da se tokom leta dešava više saobraćajnih nezgoda zbog gužvi, te da statistike pokazuju da na dnevnom nivou najmanje dve osobe poginu na putevima. Apelovao je na građane da poštuju saobraćajne propise, posebno roditelje koji voze decu na odmore.