Velika gužva na Gradini, najduže zadržavanje u pravcu Grčke i Crne Gore

Velika gužva na Gradini, najduže zadržavanje u pravcu Grčke i Crne Gore

Drugi je vikend u julu, što znači da su i gužve na granicama, jer su na put krenuli domaći turisti, ali i stranci koji su u tranzitu. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije o graničnim prelazima, na Horgošu na ulazu u zemlju se čeka do sat vremena, na Gostunu na izlazu pola sata i na graničnom prelazu Preševo, gde je pojačan saobraćaj ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj, objavio je RTS.

Na graničnom prelazu Gradina najviše je putnika u tranzitu koji idu put Turske. RTS javlja da su ogromne gužve, da se tokom prepodneva čekalo oko sat vremena, međutim sada dolazi do zastoja, jer su odmah posle bugarske granice radovi na izgradnji auto-puta.

Srpska carina i policija ulažu maksimalne napore, svih šest traka radi i trude se da sa minimalnom procedurom propuste vozila.

Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina je prošlo gotovo 30.000 putnika.

Na graničnom prelazu Preševo tokom noći granicu je prešlo oko 12.500 putnika. Otvoreno je po pet traka na ulazu i izlazu iz zemlje čeka se oko 40 minuta.

Na ulazu u zemlju tokom prepodneva najviše je bilo državljana Severne Makedonije koji dolaze u Srbiju zbog vakcinacije. Vozačima se preporučuje alternativni prelaz Prohor Pčinjski.

Na graničnom prelazu Batrovci, putnička vozila se na ulazu u zemlju zadržavaju oko trideset minuta. U poslednja 24 sata, u Srbiju je iz Hrvatske ušlo oko 20.000 putnika, i oko 6.000 automobila.

Otvoreno je šest traka na ulazu u zemlju, na izlazu iz Srbije nema zadržavanja vozila.