Profesor Bešić: Opozicija mora da se ujedini

Profesor Bešić: Opozicija mora da se ujedini

U emisiji „Utisak nedelje,“ profesor sa Fakulteta političkih nauka Miloš Bešić naglasio je da opozicija treba ozbiljno da se ujedini i počne šaljati političke poruke kako bi ponudila alternativu građanima. Istakao je da je veći broj ljudi spremnih da glasaju protiv trenutne vlasti nego za nju. Opozicioni glasači, prema Bešiću, ne brinu previše o političkim liderima ili nijansama razlika među opozicionim strankama. Građanima je najbitnije da glasaju protiv vlasti, i zato opozicija treba da ponudi jasnu i ujedinjenu alternativu.

Takođe je napomenuo da raspodela mandata i druga pitanja koja nisu od suštinskog značaja za građane ne bi trebala biti glavna tema ujedinjavanja opozicije. Bešić je izrazio zabrinutost zbog više od dve kolone na opozicionim listama, smatrajući da to može smanjiti šanse za uspeh.

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, najavio je da je prozapadna opozicija blizu postizanja dogovora i da veruje da će se pojaviti na jednoj listi. Po njegovim rečima, građani žele da se pokaže ozbiljnost i odgovornost opozicije.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, izrazio je spremnost za saradnju sa svakim ko je protiv francusko-nemačkog sporazuma, istakavši važnost profilisanja dve kolone unutar opozicije, jedne prozapadne i druge suverenističke.

Opozicija se suočava sa velikim izazovima u predstojećim izborima, a ključno je da se jasno predstavi kao alternativa trenutnoj vlasti kako bi privukla glasače i ostvarila uspeh na izborima.