Upis dece u osnovne škole preko Portala eUprava počinje danas

Upis dece u osnovne škole preko Portala eUprava počinje danas

Od danas je ponovo dostupna usluga osnovnih škola za upis dece na Portalu eUprava – eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u osnovnim školama, objavljeno je na portalu kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko Portala eUprava ili putem direktnog kontakta sa školom, telefonom ili imejlom. Odlaskom u osnovnoj školi u naznačenom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da se donese jedan papirni dokument – izvor iz matične knjige rođenih, prijavu prebivališta, uverenje o izveštaju o izveštaju o lekarskom programu i dokazivanju izveštaja o lekarskom programu i dokazima. pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarskog uverenja ukoliko je lekarski pregled obavezan kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi.

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje u periodu od 1. aprila pa do 31. maja.

Roditeljima je na Portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na broju telefona 011/7350557, a operacija su dostupni radnim danima.0 do 15.00.

Usluga eZakazivanje termina za upis uspostavila je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja.

Detaljno uputstvo o elektronskom upisu možete pronaći ovde:

https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo_za_roditelje_OS.pdf